Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11. september 2012

Høstens supperundstykker


Alltid godt å ha litt hjemmebakst i fryseren, spesielt nå når høsten setter inn. Jeg er veldig glad i foccacia, men den er så dum å fryse. Dette er et veldig godt alternativ, og om du ikke vil lage rundstykker med rosmarin, egner deigen seg godt som base for ostehorn eller om du vil lage rundstykker naturell! 


Oppskriften:

100 gram smeltet margarin/smør
1 liter melk (ha i kjelen med smøret og varm opp til 38 - 40 grader)
2 pk tørrgjær
2 ts salt
3 ts sukker
ca 1 1/2 kg hvetemel
Noen kvaster hakket rosmarin
Olivenolje

Rør sammen for hånd eller maskin.
Hev til dobbel størrelse.
Trill ut i passe rundstykker (mine er ca 80-90 gram). Hell over litt olivenolje, if you like:)
Stekes på 200 grader i ca 12 min, alt etter ovnstype.


Serveres rykende varme eller fryses ned, passer til alt: supper, gryter, salat, omelett osv! Alternativt kan du ha rosmarin i halve deigen, og så bruker du resten til noe annet godt:)

Bon appetit!


post signature

7 kommentarer:

  1. Så gode disse ser ut, skal jammen prøve dem til høstens supper:) jeg er virkelig glad i en god suppe og godt hjemmelaget brød til:)
    takk for oppskrift:)
    Klem Trine:)

    SvarSlett
  2. Disse så gode ut ja!!
    MÅ testes:))
    Takk for oppskrift ♥

    SvarSlett
  3. Åh, såg kjempegode ut! :) Dei må nesten prøvast! :) Takk for at du deler!

    Takk for fine ord :)) Ja, har malt senga til prinsen for hand, sjølv om eg prøver å skisse opp med blyant på forhand.
    Har malt ein del ting her heime, synest det blir så koslig :) Skal prøve å få lagt ut fleire nye
    maleprosjekt ;) hehe :) Håper du har det kjempefint :) Ha ein deilig vekestart! Nyt dagen!

    Godklem :)

    SvarSlett
  4. Takk for sist! Veldig kjekt med nye bloggebekjentskaper:)
    Det ser ut som noen delige rundstykker, jeg elsker hjemmebakst!
    Ha en fin uke!

    SvarSlett
  5. Hei hei,

    Kjempe kjekt å treffe deg også!
    Liker bloggen din veldig godt:)
    Spesielt kjøkkenet ditt!

    Vi blogges, helsing Marianne - ny følger:)

    SvarSlett
  6. Hej! Och tack för sist. :-)
    Väldigt kjekt å treffes.

    Hjemmebakst är alltid det bästa, och detta ser otroligt gott ut.

    Ha det fint!

    SvarSlett